Paylaşmak için :)

Bu yazımızda, 2021 yılında üniversiteye yerleşecek adayların “Nereden ve nasıl burs bulabilirim?” sorusuna cevap vermeye çalışacağız.

Önde gelen burs programlarının listesini çıkarttık ve her bir burs programının başlığının yanına kaynak olarak kabul ettiğimiz ve sizin daha detaylı bilgilere ulaşabileceğiniz burs programlarının resmi sitelerinden bilgilendirmeler ekledik.

Lisans burslarını, burs miktarını ve ilgili bağlantıların özetini aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz. Burs başvuru koşulları ise aşağıdadır. Lisans bursu arayan herkes için faydalı bir yazı olmasını diliyoruz.

Burs VerenBurs MiktarıDetaylar İçin Bağlantı
Alarko Eğitim-Kültür Vakfı (Dr. Üzeyir Garih Bursu)700 TL/ay (2020-2021 eğitim dönemi)Alarko Bursları
Alarko Eğitim-Kültür Vakfı (İshak Alaton Bursu)700 TL/ay (2020-2021 eğitim dönemi)Alarko Bursları
Alarko Holding700 TL/ay (2020-2021 eğitim dönemi)Alarko Holding Bursları
Elginkan Vakfı400 TL/ay (2020-2021 eğitim dönemi)Elginkan Bursları
İstanbul Sanayi Odası Vakfı (İSOV) Burs miktarı belirsizdir.İSOV Bursları
Sabancı Vakfı780 TL/ay (2020-2021 eğitim dönemi, Ekim-Haziran aylarında 9 ay süre ile verilir.)Sabancı Bursları
Tekfen VakfıÖdeme planına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. İlk ödemesi (Kasım) 1.760 TL ve 6 aylık 880’er TL’lik ödemeler ile 7 burs ödeme dönemine sahiptir.Tekfen Bursları
TÜBİTAKBurs miktarlarını gösteren tabloya buradan ulaşabilirsiniz.TÜBİTAK Bursları
Türk Dil KurumuBurs miktarlarını gösteren tabloya buradan ulaşabilirsiniz.TDK Bursları
Türk Eğitim Vakfı (TEV)700 TL/ay (2020-2021 eğitim dönemi)TEV Bursları
Toplum Gönüllüleri (TOG)Burs miktarı belirsizdir.TOG Bursları
Vehbi Koç Vakfı (VKV)Burs miktarı belirsizdir.VKV Bursları

1-Alarko Eğitim-Kültür Vakfı (Detaylı Bilgi İçin : Alarko Bursları)

Alarko Eğitim-Kültür Vakfı; topluluk başkanları merhum Dr. Üzeyir Garih anısına Dr. Üzeyir Garih Bursu ve merhum İshak Alaton anısına İshak Alaton Bursu vermektedir.

Dr. Üzeyir Garih Bursu Koşullar :

İTÜ Makina Mühendisliği Bölümü, son sınıf veya lisans üstü öğrenim gören 5 öğrenciye verilen burstur.

İshak Alaton Bursu Koşullar :

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgileri Fakültesi İşletme Bölümünden 2 öğrenci,

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden 2 öğrenci,

Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden 1 öğrenci olmak üzere, bu üniversitelerde son sınıfta veya lisans üstü öğrenim gören öğrencileri kapsamaktadır.

Alarko Mensubu Çocuklarına Sunulan Burs Koşulları :

Alarko Holding, kendi mensuplarının çocuklarına burs imkanları sağlamaktadır. Öğrencinin anne veya babasının Alarko şirketler Topluluğunda en az 5 yıl çalışıyor olması gerekmektedir. Daha detaylı bilgi almak ve tüm koşulları okuyabilmeniz için linki buraya ekliyoruz.

Alarko Eğitim – Kültür Vakfı Bursu Koşullar :

İTÜ, ODTÜ, Boğaziçi, İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitelerinin bazı bölümlerinde okuyan öğrenciler için sunulan burs imkanı hakkında daha detaylı bilgi almak için başlıkta yer alan linke tıklayabilirsiniz.

2-Elginkan Vakfı (Detaylı Bilgi İçin : Elginkan Bursları)

Burs Koşulları

İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, ODTÜ, Boğaziçi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi öğrencilerine lisans ve lisans üstü seviyesinde Elginkan Vakfı burs vermektedir.

İlgili üniversitelerde eğitim gören ve burs almak isteyen öğrenciler, üniversitelerinin burs ofisleri aracılığıyla burs programlarına başvurabilirler.

Daha detaylı bilgi ve tüm koşulları okumak için başlıkta yer alan linke tıklayabilirsiniz.

3-İstanbul Sanayi Odası Vakfı (İSOV) (Detaylı Bilgi İçin : İSOV Bursları)

Burs Koşulları

İSOV’dan burs alabilmek için şu üniversitelerde eğitim görmek gerekmektedir :

Boğaziçi Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Özel üniversitelerin %100 burslu ve mühendislik bölümleri, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Türk – Alman Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi.

4-Sabancı Vakfı (Detaylı Bilgi İçin : Sabancı Bursları)

Sabancı Vakfı seçili üniversitelerin öğrencilerine ve öğrencilerin yerleştikleri puan türüne göre burs vermektedir. Ayrıca, puan türlerine göre puan alt limiti kriteri belirlenmiştir. Detaylı bilgiye, başlıktaki linkten ulaşabilirsiniz.

5-Tekfen Vakfı (Detaylı Bilgi İçin: Tekfen Bursları)

TEKFEN vakfı, 2020-2021 eğitim döneminde 75 kişilik burs kontenjanını 4 senelik üniversite öğrencileri için ayırmıştır. Burs için aranan kriterler, bursun devamı için aranan kriterler ve burs iptali gibi birçok konuda detaylara başlıktaki linkten ulaşabilirsiniz

6-TÜBİTAK (Detaylı Bilgi İçin : TÜBİTAK Bursları)

2205 TÜBİTAK Lisans bursları başvuru dönemleri için linke tıklayabilirsiniz.

Bursla ilgili taahhütmameye ise buradan ulaşabilirsiniz.

7-Türk Dil Kurumu (Detaylı Bilgi İçin : TDK Bursları)

TDK VE TTK tarafından, sosyal ve beşerî bilimler alanlarında öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerine burs verilmektedir. İlgili bölümlere ve grup kurallarını incelemek için tıklayabilirsiniz.

8-Türk Eğitim Vakfı (TEV) (Detaylı Bilgi İçin : TEV Bursları)

TEV, yurt içi ve yurt dışında öğrencileri uzun yıllardır desteklemeye devam ediyor. Şu ana kadar, toplamda 250.000’den fazla öğrenci, TEV burs programlarından destek aldı. Yurt içi burslar hakkında, tüm bilgiler için linkten bilgi alabilirsiniz. Üniversite bursları için başvuru koşulları ve daha fazla detaylı bilgiyi ise bu linkten bulabilirsiniz.

9-Toplum Gönüllüleri (TOG) (Detaylı Bilgi İçin : TOG Bursları)

Toplum Gönüllüleri Vakfı burs programları kapsamında, 2020-2021 akademik yılında toplam 200 öğrenciye burs olanağı sağlandı. “Gençlik Bursları” ve “Öğretmen Çocuğu Bursları” olmak üzere iki burs programı mevcut. Bu programlara, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve lisans/önlisans seviyesinde eğitim gören öğrenciler başvurabilir. Başvuru için gerekli dökümanları yukarıdaki linkte bulabilirsiniz.

10-Vehbi Koç Vakfı (VKV) (Detaylı Bilgi İçin : VKV Bursları)

Vehbi Koç Vakfı, 1969 yılından bu yana verdiği eğitim bursları ile öğrencileri desteklemektedir. VKV, meslek lisesi ve üniversite öğrencileri ağırlıklı olacak şekilde, bu güne kadar toplamda 50.000’den fazla öğrenciye burs vermiştir. “Üniversite Bursları” ve “Hemşirelik Bursları” dahil olmak üzere, birçok burs kategorisi mevcut. Her kategori ile ilgili detaylı bilgiyi ve başvuru koşullarını yukarıdaki linkte bulabilirsiniz.

Kaynak : Burs program başlıklarının yanında yer alan linklerden yararlanarak hazırlanılmıştır.

Görsel Kaynak: Unsplash


Paylaşmak için :)