Paylaşmak için :)

26-27 Haziran’da gerçekleştirilen YKS geride kaldı. Üniversite adayı öğrenciler, sınavın açıklanmasını beklerken bir yandan da hayallerindeki üniversiteleri araştırmaya devam ediyor. Bu yazımızda, üniversite tanıtım günlerinin tarihleri ve içeriği hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Boğaziçi Üniversitesi

Bu yıl da pandemi tedbirleri kapsamında Boğaziçi Üniversitesi fiziksel olarak tanıtım günü düzenleyemeyecek. 12 Temmuz 2021 tarihinden itibaren, hafta içi her gün 12.00-18.00 arasında birebir online görüşmeler başlayacak. Online bireysel görüşme başvurusu yapmak için linke tıklayabilirsiniz.

Bireysel görüşmelerin yanı sıra, 2-11 Ağustos 2021 tarihleri arasında Zoom üzerinden üniversite tanıtım günleri düzenlenecek. Bu dönem boyunca, Boğaziçi Üniversitesi hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz; Boğaziçi Üniversitesi Tanıtım Günleri 2020 Youtube video serisini inceleyebilirsiniz.

ODTÜ

Bu sene ODTÜ de Boğaziçi Üniversitesi gibi pandemi tedbirleri nedeniyle fiziksel ortamda tanıtım günü düzenlemiyor. Ankara kampüsünde, 4-14 Ağustos arasında tanıtım günleri düzenleyecek olan ODTÜ’nün, tanıtım günleri programına buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca, ODTÜ Youtube kanalında yayınlanan tanıtım videolarını inceleyebilir, online olarak hafta içi her gün 10.00-16.00 arasında canlı destek alabilirsiniz.

Koç Üniversitesi

Koç Üniversitesi’nin 2021 tanıtım günleri programı belli oldu. Öğrencilerden oluşan Koç Üniversitesi tanıtım ekibi ile 2-13 Ağustos arasında online görüşme yapmak için linke tıklayabilirsiniz. 5-13 Ağustos arasında kampüs ziyareti yapmak ve tanıtım programına katılmak için randevu alınması gerekiyor. Kampüs ziyaretleri, pandemi koşulları nedeniyle sınırlı sayıda aday öğrenciye açık olacak. Kampüs ziyaret formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Bilkent Üniversitesi

Bilkent Üniversitesi de üniversite tanıtımlarına online olarak devam etmektedir. Online tanıtım etkinliklerine katılmak için tanitim@bilkent.edu.tr adresine mail atarak randevu almalısınız. Rehber öğrencilerle görüşmek için de linkteki randevu formunu doldurarak iletişime geçebilirsiniz.

Ayrıca, Bilkent Üniversitesi zoom üzerinden ‘meslek seminerleri’ düzenlemektedir. Meslek seminerlerine kaydolmak için linke tıklayabilirsiniz. Linkte görebileceğiniz üzere, bölümlerin gün ve saatleri takvimde yer almaktadır. Meslek seminerleri 1 saat sürmektedir.

Sabancı Üniversitesi

Sabancı Üniversitesi, 2021 Tercih Dönemi Programı 3’e ayrılıyor :

1-Tanıtım Ekibiyle Birebir Online Görüşme : Linke tıklayarak ortalama 15’er dakikalık görüşmeler ile tanıtım ekibinden bilgiler alabilirsiniz.

2-Kampüs Ziyareti Randevusu : 31 Temmuz – 13 Ağustos arasında, 2’şer saatlik dilimlerde maksimum 30 öğrenci ve öğrenci başına 2 misafirin kabul edileceği kampüs ziyaretleri için randevu almak için tıklayabilirsiniz.

3-Online Yayınlar : Sabancı Üniversitesi, 2 Ağustos – 13 Ağustos arasında her gün zoom üzerinden gerçekleştireceği canlı yayınlarla hem üniversiteyi tanıtacak hem de tercihler hakkında etkinlikler düzenleyecek.

Sabancı Üniversitesi lisans programları tanıtım videolarına da buradan ulaşabilirsiniz.

İTÜ

İstanbul Teknik Üniversitesi, pandemi süreci nedeniyle bu sene tanıtım ve tercih günlerini zoom üzerinden gerçekleştiriyor. 4 Ağustos – 13 Ağustos arasında gerçekleşecek olan etkinliklerin takvimine linkten ulaşabilirsiniz.

Terich dönemi boyunca, aday öğrencilerin soruları için tanitim@itu.edu.tr’ye mail atabilir veya 0212 285 66 11 numaralı telefondan sorularınıza cevap arayabilirsiniz. Ayrıca, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 10 Soru 10 Bölüm temalı gerçekleştirdiği , her bir bölümü detaylıca tanıtan youtube video serisine de linkten ulaşabilirsiniz. İTÜ hakkında daha detaylı bilgi almak için İTÜ Tanıtm Ofisi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yeditepe Üniversitesi

Yeditepe Üniversitesi, tanıtım günleri 2 Ağustos – 13 Ağustos arasında gerçekleştirilecektir. Online tanıtım için bölüm takvimi ve detaylı bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Tercih döneminde sorularınıza cevap alabileceğiniz Yeditepe Çağrı Merkezi ve Yeditepe Whatsapp numaralarına da buraya bırakıyoruz : Çağrı Merkezi : 0216 578 11 00 Yeditepe Whatsapp : 0534 501 50 14 & 0534 501 50 19

Özyeğin Üniversitesi

Özyeğin Üniversitesi , 2021 tercih dönemi için online rezervasyon formu oluşturmuştur. Rezervasyon formuna linkten ulaşabilir, kampüsü gezmek ve üniversite hakkında bilgi almak için yerinizi ayırtabilirsiniz.

Bilgi Üniversitesi

29 Temmuz – 13 Ağustos arasında tercih günlerini gerçekleştirecek olan Bilgi Üniversitesi’nin, aday öğrenciler için hazırladığı sitenin linkine buradan ulaşabilirsiniz. Paylaştığımız linkten üniversite hakkında detaylı bilgilere ulaşabilir ve daha detaylı bilgi için form doldurarak üniversiteye gönderebilirsiniz.

MEF Üniversitesi

MEF Üniversitesi, tercih günlerini hem online hem de fiziksel olarak düzenliyor. 26 Temmuz – 13 Ağustos arasında gerçekleşen tanıtım günleri hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz. Ayrıca, online tanıtım hakkında detaylara da bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Acıbadem Üniversitesi

Tanıtım ve tercih günleri 30 Temmuz’da başlayacak ve hem yüz yüze hem de online tanıtım günleri sürdürülecek. Programa buradan ulaşabilirsiniz.

Kadir Has Üniversitesi

Kadir Has da hem online hem de yüz yüze tanıtım günleri hazırlayan üniversitelerden biri. 26 Temmuz – 15 Ağustos arasında online, 4 Ağustos-15 Ağustos‘ta ise Cibali Kampüsü’nde gerçekleşecek tanıtım günleri hakkında buradan bilgi alabilirsiniz.

Hacettepe Üniversitesi

Online gerçekleşecek olan tanıtım günlerinin konsepti : ‘Hacettepe’yi keşfetmeye hazır mısın’ olarak belirlenmiş. 26 Temmuz – 13 Ağustos online tanıtım günlerinin detaylarına ve takvime buradan ulaşabilirsiniz.

Ankara Üniversitesi

8-9-10 Ağustos‘ta Beşevler Yerleşkesi’nde gerçekleşecek olan tanıtım günlerinin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca, Ankara Üniversitesi aday öğrenci sitesinden üniversite hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Kaynak : Boğaziçi Tanıtım, İTÜ Tanıtım, Koç Adaylar, Bilkent Adaylar, Sabancı Lisans Adayları, ODTÜ Adaylar, Mef Aday, Acıbadem Aday, Yeditepe Aday, Üniversitem Hacettepe, Özyeğin Aday, Bilgi Aday, Ankara Üniversitesi Aday, Kadir Has Aday

Görsel Kaynak : Unsplash


Paylaşmak için :)